TOPlist

 

   
Etien Caniwergi´s (červený) a Eliot Caniwergi´s (zelený)
 
Emilek Caniwergi´s (modrý) a Esther Esme Caniwergi´s

Fotoalbum - první měsíc 
Fotoalbum - druhý měsíc  

13.10.2016 - Očkování, čipování i tetování - máme to za sebou! Štěňátka se všem moc líbila, ve věku 6ti týdnů váží všichni nad 4,5kg včetně kukaček :) Cestu v autě zvládli na jedničku, až jsem byla sama překvapená zda je vůbec v tom autě mám! Šikulky, odpoledne už zase řádilo komando na zahradě, sbíralo šišky a lupínky :)) 

 

29.9.2016 - Štěňátkům se daří dobře, rostou nám před očima. Každou chvíli nás překvapí něčím novým, co se naučili. Tahat bráchu za ucho, nohu, ocásek. Kroky už nestačí, zkouší běhat.. hlavně když přijde máma a mléko! :) 

 Dnes si všichni odzkoušeli z brusu nový domeček pro štěňátka :) Moc se jim líbilo, rozběh prý paráda. Nebude to trvat dlouho a budou pobíhat v celém výběhu a i tak jim to bude pořád málo :) to známe.  

Pejsek s modrým obojkem stále vede tabulku, dnešní vážení 2,95kg :-D 

 

21.9.2016 - Když mlíčko chutná, zkusíme taky kaši! Štěňátka se do ní pustili s nadšením a následovala, nacpaná bříška, klidný spánek a konečně hezká hovínka!! :)) 
Jejich váhy se pohybují okolo 1600g.  Okusovat spící Akitky je největší zábava!! :) Klubou se nám zoubky! Chudák mamka... :)) 

19.9.2016 - Štěňátka poprvé ochutnala příkrm - "psí sunárek", žluťáskům to moc šmakovalo. Akitkám se do toho zatím moc nechce. 

 

17.9.2016 - Už koukáme na svět! Běháme po bedničce a začínáme si hrát! 

 

13.9.2016 - Otevírají se nám očíčka! První náznak má holčička Esther a klučík s červeným obojkem. Bráškové vlastní i nevlastní ještě vyčkávají :)) 

13.9.2016 - Štěňátka se začínají stavět na nožičky a zkoušejí první krůčky. Maminku statečně vysávají a jejich váhy se pohybují okolo 1200g.
Proběhlo další stříhání drápků a čeká je první odčervení :)

 

A konečně máme vymyšlená jména! :-) 
Takže kluci - Eliot, Emilek a Etien a naše princeznička - Esther Esme :-) 

8.9.2016 - První tisícovka pokořena :)) Papají a spinkají zdatně! :) 

DATUM pohlaví barva váha přírůstek
8.9.2016 pes červená 878 58
stáří dnů pes zelená 955 61
7 fena žlutá 890 70
  pes modrá 1000 110

4.9.2016 - Ukázka toho, že vše vypadá v pořádku a štěňátka prospívají :)
Dostávají probiotika, protože maminka baští atb a maličkým to asi úplně nesedlo, ale už je to podstatně lepší :)  

DATUM pohlaví barva váha přírůstek
4.9.2016 pes červená 647 85
stáří dnů pes zelená 603 65
3 fena žlutá 577 64
  pes modrá 652 62

2.9.2016 - Daří se nám skvěle :) 

Kačenka se stala také náhradní maminkou pro dva kloučky plemene Akita inu. Bohužel jejich maminka jejich příchod na svět nezvládla. Snažíme se tak pomoci početnému vrhu 11 štěňátek, alespoň takto. Doufám, že se klukům u nás bude dařit a vyrostou z nich pořádní hafani :-) 

Klukům bohužel umřela maminka, která nezvládla takový počet štěňátek a selhalo jí srdíčko. 
K nám do bedničky se dostali kolem půlnoci z 1.9 na 2.9, prvnímu pejskovi chvíli trvalo než přišel mlíčku na chuť druhému, který dorazil kolem druhé v noci to trvalo asi 1 sekundu a hned věděl k čemu tam ty cecíky jsou! :) Ať se Vám daří chlapečci "naši".

1.9.2016Kačenka přivedla na svět 5 štěňátek, bohužel poslední štěňátko se nám už nepodařilo zachránit. 

v poměru 3 kluci a 1 fenka tak ponesou jméno "E" Caniwergi´s

Všichni jsou v pořádku jen velmi unavení, včetně mě :) 

0:00 - Kačka je nervózní, ale únava jí přemáhá a usíná. 
0:45 - Spánek jí nedá a tak leží v bedničce a funí.
1:30 - Jsem si všimla prvních stahů, oblékla se a šla s Kačkou ven aby se protáhla a vyvenčila. Myslela jsem si, že plodová voda odtekla někde kolem půlnoci co jsme venčili, ale omyl. Kačka pospává a do toho má stahy a tlačí. Což je mi dost divné. Nikde ani kapka. Pro mé překvapení Kačenka není vůbec otevřená tudíž ani vodka prasknout nemohla. A co teď? Po konzultaci s vet.lékařem ve 3 ráno jsme se domluvili, že ještě počkáme. Po 4 hodině opět konzultace, všechno je na prd. Takhle to vůbec být nemá a já už jsem nešťastná. Kačka mi leží u nohou a pořád se snaží tlačit. Stahy po 5s a nikde nic. Takže se balíme a jedeme na císaře, protože už to není dobré. Tohle Kačku asi nakoplo, že nikam nejede a rodíme doma! Sáhla jsem do ní a ucítila štěňátka v obalu! Volám zpět vet.lékaři, že Kačka má v cestách štěně. Máme na to 10 minut. Za pár minut se narodilo první štěňátko! Kluk! 

4:30 kluk s porodní váhou 498g a dostává červenou stužku

Konečně! Vypadá to, že teď už půjde vše jak má. Odovlali jsme tedy císaře a vyčkáváme na další. Kačka tlačí a za několik minut máme další štěňátko! 

5:10 kluk s porodní váhou 442g a dostává zelenou stužku 

Už to vypadá jako Kačenky porody, rychlé a bez problémů :) Holka šikovná. 

5:42 holčička s porodní váhou 434g a dostává žlutou stužku

6:29 kluk s porodní váhou 480g a dostává modrou stužku

Když se to zasekne a neděje se nic. Kačenka tlačí, ale nic z toho. Odtekla tekutina a to už jsem věděla, že je zle. Dostala dávku oxitocinu a neragovala, po půl hodince slabé stahy, ale nic. Odjeli jsme tedy na kliniku. Štěňátko v cestách již nemělo šanci na přežití, ale člověk tak nějak pořád doufá v zázrak. Kačka nepomohla a nepomohla. Štěně z ní pan doktor musel vyloženě vypáčit. Pejsek byl tak maličkej kousek od toho, aby se dostal ven :-( škoda. 
Kontrolní sono ukázalo, že Kačenka již žádná štěňátka v sobě nemá. Dostala ATB a máme to za sebou.

Doma na nás čekali 4 krásní štěníci - 3 kluci a 1 holčička. 

S tím, že bude holčiček méně jsem počítala, ale že bude jen jedna? To mě Kačenka zaskočila. 
Na ultrazvuku v měsíci březosti jsme napočítali 7 kuliček. Dvě tedy musela Kačka vstřebat.  

Velké díky patří našemu panu veterináři M.Štursovi a celému kolektivu na klinice,
Dovolat se v noci pomoci není všude samozřejmostí. U nás to však problém není, pečují o naše psiska ti nejlepší v okolí :)  

Takže uff... je to za námi!! :) 

31.8.2016 - Kačenka ráno nejedla! Celý den se tváří tragicky, do té doby než vezmu nějakou extra ňaminu nebo míček :))


63.den a míček na obzoru :))

19:20 - Zkusila jsem naservírovat trošku masové konzervy, aby měla vůbec nějakou sílu a tu si s chutí snědla a teď odpočívá.
23:45 - Kačenka stále odpočívá a k žádné velké noční akci se snad neschyluje :)) 

30.8.2016 - dnes 62.den a Kačenka je ještě několik v jednom :)) 

s chutí snědla večeři a sbírá síly na pravý čas :)

- - -

28.8.2016 - Jsme připraveni! :) Den D se rychle blíží a tak jsme si dneska mákli a rázem je z mé ložnice psí porodnice :)) 
Na maličké už se moc těšíme! Kačenku dnešní velmi horký den opravdu zmohl, ale na úsměv do foťáku jí ještě nějaká síla zbyla :) 

  

27.8.2016 - Kačenka má dnes 59. den. Sotva se valí, v místech kde se normálně otočí už to nejde :)) Naše malá velrybka. 

V týdnu nám držte palce :) 

- - -

20.8.2016 - Kačenka má dnes 52.den 

- - -

13.8.2016 - Kačenka má dnes 45.den. Rozhodně to s pohybem nepřehání, ale k misce se vrhá stále s velkou chutí (granulky se jí ještě nepřejedly) a ideálně kdyby byla dvojitá dávka :)) 

8.8.2016 - Kačenka má dnes 40.den

30.7.2016 - Kačenka má dnes 31.den, tváří se klidně, ale to nesmí být na dosah něco k snědku. Jedla by i za pět a dle toho taky vypadá :)) 

Kačenka baští granulky Brit Care Puppy - pro štěňata, březí a kojící feny a moc jí chutná :)

23.7.2016 - Kačenka má dnes 24.den. Fotit budeme každý týden a uvidíme jak bříško poroste :)

26.7.2016 - Sonografické vyšetření potvrdilo březost naší Kačenky! Na začátku září se můžeme těšit minimálně na 7 kuliček! 

30.6-1.7.2016 - Proběhlo krásné krytí naší Kačenky a Heryho. Připravená zacpat si uši, protože Kačenka 2 krytí před opravdu zpívala hlasitě a teď?! Nic! Jen si tak spokojeně mručela. Krytí předcházely velké námluvy, které si Kačka užívala ve velkém :)) Když už měla ženicha doma, musela toho využít. Myslím, že to bylo nejhezčí krytí, které jsem zatím viděla. Z toho přeci musí být miminka! :)

- - -


30.6.2016
 - Hodnota progesteronu 13,2