TOPlist

 

20.3.2018 - O víkendu nás navštívila babička Cloe s paničkou Evou. Evička by štěňátka umazlila, Cloe si musí na svoje mazlení ještě počkat :)) 

Štěňátka už vidí, běhají po bedně a o tom, že jsou to malý pejskové už není pochyb! Zkusili už i první příkrm a moc jim chutnalo.

 


9.3.2018 - Rosteme, rosteme a plníme si pupíčky 

Lidská mamka nám dala oboječky, ostříhala drápky a taky nás furt mazlí. Jenže nás zatím zajímá jen ta máma a její mlíčko :)) 
V týdnu nás prý čeká první odčervení, to zas budeme plivat po celé bedně pastu. Jezevčičí kámoše jsme dávno přerostli. Pche, kam se na naše kilčo hrabou.. :)

1100g - Goliash Caniwergi´s červená stužka
 990g - Gwen Caniwergi´s, fialová stužka
1100g - Galileo Caniwergi´s, zelená stužka
1030g - Gatsby Caniwergi´s, modrá stužka
1090g - Greta Caniwergi´s, žlutá stužka

 28.2.2018 se narodil vrh "G" Caniwergi´s

Adélka přivedla na svět 5 krásný štěňátek, dvě holčičky a tři kluky. Porod trval neobvykle dlouho a oproti minulému porodu to byla opravdu fuška. Všechna štěňátka přišla na svět přirozenou cestou. Štěňátka i maminka jsou v pořádku, teď už jen papat a přibírat :) 

Adélka mě vzbudila už 27.2 v sedm hodin ráno, zvracela a chovala se neklidně. Po vyvenčení si sama zalezla do porodní bedničky a jídlo i vodu odmítala. To naznačovalo, že porod se blíží. V bedničce strávila celý den převalováním z jedné strany na druhou, ale ani jedna poloha nebyla dostatečně pohodlná. Kolem desáté hodiny začala Adélka prodýchávat a sem tam hrabat, jenže furt nic zásadního se nedělo. Odteklo trochu plodové vody a zas jsme x hodin čekali. Musela jsem si jít lehnout k ní do bedničky, protože neustále vyžadovala moji pozornost, takže jsme si tam spolu lehli, resp.Adélka na mě :) Moc dobře jí holčičce nebylo, poknikávala, dýchala, zkoušela spát ale furt nic. Před druhou hodinou v noci jsem zaznamenala první malé stahy. Už jsem ztrácela hlavu a říkala si co teď. Asi mě zkoušela. První štěňátko přišlo na svě v 3:20 v noci žlutý pejsek 550g! nedivím se, že jí to dalo tolik práce dostat toho uličníka ven. A na další štěňátko jsme si pěkně dlouho počkali, pro mě opět neobvyklé. Všude se píše jak by měli být rozestupy mezi štěňátky max dvě hodiny a pak už je problém. Adélky první porod a rozestup mezi štěňátky byl 10,15,20 minut. Druhé štěňátko, krásnou černou  holčičku jsme přivítaly na svět až v 6:30 s porodní váhou 470g. Adélka si prostě řekla, že si dá tu 24, které jsem se ještě den před tím tak smála, že to u nás nehrozí. Nicméně opět dlouhá pauza a další štěňátko přichází na svět po 3 hodinách od posledního, 9:26 černý pejsek s porodní váhou 509g. Od rána jsem měla na telefonu pana doktora, se kterým jsem celý průběh porodu konzultovala. Shodli jsme se, že pokud mezi štěňátky odpočívá a stahy nejsou, vyčkáme. Adélka jako hodinky po třech hodinách přichází na svět 12:15 žlutý pejsek s porodní váhou 430g. Následovala další pauza tentokrát delší a stahy byli skoro hodinu, to už jsem Adélce píchla po konzultaci oxytocin a v 16:05 přišla na svět dlouho očekávaná žlutá holčička s porodní váhou 478g. A to bylo naše poslední štěňátko, což jsme si ověřili i v šest hodin odpoledne na ultrazvuku. A hurá domů za miminkama :) 

malá rekapitulace
3:20 žlutý pejsek 550g - Goliash Caniwergi´s červená stužka
6:30 černá fenka 470g - Gwen Caniwergi´s, fialová stužka
9:26 černý pejsek 509g - Galileo Caniwergi´s, zelená stužka
12:15 žlutý pejsek 430g - Gatsby Caniwergi´s, modrá stužka
16:05 žlutá fenka 478g - Greta Caniwergi´s, žlutá stužka

Všechna štěňátka jsou zadaná

Průběh Adélčiny březosti :) 

- - -

  
 56.den březosti
                          48.den březosti

 

24.1.2018 - Adélka má dnes 27.den březosti :)

 

22.1.2018 - Sonografické vyšetření potvrdilo březost naší Adélky! Na konci února se můžeme těšit na nadílku štěňátek.

 

27-28.12.2017 - Proběhlo krytí, Adélka se nenechala dlouho přemlouvat a krytí si opravdu užila. Druhý den ještě víc, celých 45 minut :-D 

- - - - - -

Krásně nám sněžilo a Evičce se podařilo udělat bezva fotky novomanželů :))

 
27.12.2017 - Hodnota progesteronu 8,2