TOPlist

 

24.8.2014

3 týdny

Štěňátka už koukají na svět, bedna tam a zpět za pár vteřin a dneska poprvé ozkoušeli něco jiného než maminky mlíčko. Tvarůžek jim mooc chutnal, takže si to večer zopakovali. Tvaroh jak jinak měli štěňátka všude, ale Kačenka jako vzorná matka je samozřejmně očistila a s jakou radostí! Spokojeně odpočívají, tak snad budeme mít klidnou noc. V polovině týdne jim bedničku zvětšíme o ohrádku, aby mohli mamku nahánět jak se jim zlíbí :))

 

14.8.2014

dvanáctý den na světě

Z malých neohrabaných mimenk se stávají malý pejskové, kluk s modrým obojkem přeběhne bednu k mamce za pár sekund. Je to rychlík, jeho metody pohybu se den ode dne vylepšují. Velcí gurmáni, maminky mlíčko je prostě nejlepší. Kačenka je pilnou maminkou a o své děti se stará vzorně.

Jejich váhy se pohybují okolo 1000g

6.8.2014

čtvrtý den na světě

Štěňátka čekalo první velké focení. Rození modelové

Jejich váhy se pohybují okolo 500g

 

4.8.2014

druhý den na světě

Kačenka je skvělá máma od štěňátek se ani nehne, její péče se oproti prvnímu vrhu nedá srovnat. Když už i ona je schopná si lehnout do ee místa, tak to je prostě skvělá psí máma :D Protože naše Kačenka za normálních okolností ee místa nesnáší a vyhýbá se jim obloukem.
Miminka jsou nejspokojenější u mléčného baru a nejraději by brali ne z jednoho, ale rovnou ze dvou!

3.8.2014

Kačenka má dnes 63.den

Už od rána Kačenka naznačuje, že dneska bude náš velký den. Bednička se jí vůbec nezamlouvá a při venčení zalezla do staré boudy, do které by mimochodem nikdy jako správná "lady" nevlezla. Takže Kačenka hrabe v boudě jako o závod a já čekám až se milost paní uráčí vysrtčit nos a třeba že půjdeme domů. Nic takového se nedělo, Kačenka se rozhodla, že v boudě stráví své nejhorší dopoledne. Tak jsem si přinesla výstavní židličku a čekala jsem s Kačenkou. Blížila se doba oběda a samotnou jsem jí tam nechat nemohla. Když jsem opustila prostor i s židličkou, Kačenka mě následovala. Bednička už byla zřejmně vhodným místem, jelikož ji úplně celou rozhrabala a uvelebila se a odpočívala. Tak jsem si řikala, že taky naberu síly na zřejmně dlouhý večer. Jenže žádný můj odpočinek se nekonal, protože bylo něco kolem půl jedné odpoledne a Kačence praskla voda. Ještě rychle jsme šli čůrat a už hurá na sesličku k bedničce a vyčkávat kdy přijde na svět první vytoužené miminko.

Kontrakce začali a Kačenka v 13:05 přivedla na svět prvního tmavě žlutého pejska s porodní váhou 370g! Prvorozený u nás dostává červenou stužku, pěkně po mamince.
Následoval odpočinek a ve 14:15 přišel na svět druhý klouček s porodní váhou 420g, macík dal Kačence zabrat a vysoužil si zelenou stužku. Krátký odpočinek a dere se ven další kousek, 14:58 pro mé překvapení zase KLUK s porodní váhou 445g a dostal modrou stužku. Říkala jsem Kačence, že by to chtělo taky nějakou tu holčičku. Když mi do ruky padl takovej drobek, říkám si to bude holčička a taky, že byla. Narodila se v 15:15  s porodní váhou 285g označena fialovou stužkou. Netrvalo dlouho a v 15: 30 přišla na svět další holčička! Adélka číslo dvě její pracovní název. Porodní váha 366g a samozřejmně žlutá stužka. Kačenka to asi chtěla mít rychle za sebou a tak v 16:04 přišel na svět tmavě žlutý pejsek s porodní váhou 375g a vysloužil si černou stužku. Pan doktor nám předpověděl na ultrazvuku 7-8 štěňátek, takže jsme čekali, že ještě něco přijde. S druhou největší porodní váhou se narodil další pejsek v 17:12 a jelikož jsme nepočítali s takovým klučičím osazenstvem, stužku nemá žádnou. Kačenka byla již velmi unavená. Spinkala, ale kontrakce tu a tam přišli. Čekala jsem ještě jeden obal, který zůstal uvnitř od jednoho ze štěňátek. Kačka stále odpočívala, když ani po 45 minutách se nedělo vlastně nic, jen sem tam slabá kontrakce, volala jsem veterinu. Když jsem položila telefon, Kačka se posadila a začla tlačit, jenže ani to nic. Nechtěla odejít, musela jsem jí přesvědčit, že je opravdu čas jít. Ani jsem nestačila za námi zavřít dveře od baráku a Kačenka porodila venku štěňátko!! Celé modré, plné vody snažila jsem se tak dlouho, ale marně. Kačenka si šetřila to největší překvapení na konec, ale špatně načasované. Doufala jsem, že se mi to už znovu nestane. Bohužel, přišli jsme o nádhernou světlou holčičku s porodní váhou 400g. Cestu na veterinu jsem probrečela, a ještě teď je mi do breku. Tak silná, krásná..
Sono ukázalo, že už žádné štěňátko neočekáváme a že Kačenka je v pořádku.
Když jsem přijela domů a viděla plný košíček dětí, krásných a zdravých spolu se spokojenou Kačenkou, říkala jsem si, že máme za sebou krásný a úspěšný den.
Máme krásných 5 kluků a 2 holčičky. Porod trval necelých 6 hodin. 

Děkujeme všem co na nás mysleli a drželi palečky.
Velké díky patří naší přední porodní asistence na telefonu Radce Ulmannové, chovatelka naší Kačenky.

Kačenko byla jsi moc šikovná, jsem na tebe pyšná!

 

 

1.8.2014

Kačenka má dnes 61.den

 Přípravy začínají, štěňátka očekáváme každým dnem :)

- - -

28.7.2014

Kačenka má dnes 57.den
Bříško je plné štěňátek a mlíčko se připravuje. Kačka často odpočívá a taky chodí loupit. Rajčátka jsou její velká pochoutka, samozřejmně jen ta červená nebo žlutá. Zelených si ani nevšimne :D
Ještě týden a dočkáme se dětiček :)

 

- - -

21.7.2014

Kačenka má dnes 50.den
- - -

9.7.2014

Kačenka má dnes 38.den

30.6.2014

Kačenka má dnes 29.den, foto pro porovnání uvidíme za týden jaká bude změna :)

Její povaha je stále velmi bláznivá a už od začátku je Kačka velmi, velmi nenasytná! Nejradši by snědla i Adélky porci o Zuzančiné nemluvě.

 27.6.2014  

Kačenky březost byla potvrzena, OČEKÁVÁME MIMINKA!

- předpokládaný datum narození je 3.8.2014                      

 

 

2.6.2014


 
Krytí proběhlo v podvečerních hodinách. Naše Kačenka je velká svůdnice, ale jak přišlo na věc to bylo povyku. No hérečka. Tank si s Kačkou poradil po svém a během minutky nebylo co řešit. Svázání trvalo cca 15 minut. V úterý to bylo úplně stéjné, jen Kačenka byla méně hlasitá :)) Slyšeli jí jen ve vedlejší vesnici, na místo dalších třech :D

2.6.2014  - Hodnota progesteronu 8,9